Matchedin erbjuder rekrytering som en av våra tjänster. Första rekryteringen blev till den judiska förskolan Hillelgården.  Läs mer….

Rekrytering av barnskötare till judisk förskola

Matchedins första rekrytering blev till en judisk förskola, Föreningen Hillels skolverksamhet mitt i centrala Stockholm. Ett utmanande och roligt möte ledde till slut fram till en perfekt matchning.

Det som gör vårt arbete spännande är att vi möter ibland möter människor med både unika förutsättningar och speciella kompetenser. Att ta tillvara på det människor har med sig i bagaget är samhället utmaning och samtidigt en fantastik möjlighet.

Vår kandidat Sigalit kom från Tel Aviv, Israel till Sverige för 5 år sedan. Pratar flytande hebreiska och har 11 års erfarenhet av förskoleverksamhet från Israel. Hon har god kännedom om den israeliska vardagen och den judiska traditionen, något som är värdefullt för Föreningen Hillels profil och verksamhet.

Vi är väldigt glada över att hjälpt Sigalit till arbete efter en längre tids frånvaro från arbete. På den korta tid hon varit på förskolan så har hon hunnit bli en omtyckt och uppskattad kollega.

När ska alla får leva i trygghet?

När Matchedin besökte Föreningen Hillel för första gången för någon månad sedan blev det en smått chockerade upplevelse. Mitt i centrala Stockholm ligger en förskola där alla som ska lämna sina barn, eller besöka någon del av verksamheten, uppge sitt namn och vilket ärende man har för att bli insläppt. Även om vi hör om oroligheter i världen och läser om vad som händer dagligen i samhället så blir det så påtagligt att vissa grupper är mer utsatta än andra. När behovet av skydd är så stort att man känner sig tvingad att ha både säkerhetsvakter och dörrslussar blir man både ledsen och upprörd.

För oss på Matchedin är allas rätt till lika värde, ett arbete utifrån sina villkor och ett liv i trygghet grundläggande.

Föreningen Hillel

Föreningen Hillel är en ideell förening med syfte att bedriva formell judisk utbildning i Stockholm. Under Hillels paraply finns Hillelskolan, judisk låg- och mellanstadieskola som drivs som friskola med ca 175 barn från förskoleklass till och med årskurs 6 och Hillelgårdens förskola som består av 9 hemvisten med sammanlagt ca 125 barn i åldrarna 1 – 5 år.

Läs mer på Föreningen Hillels hemsida, klicka här! 

 

Meny