Hör Stefan prata om sina och Matchedins erfarenheter av att anställa personer med funktionsnedsättning..

Våga anställa personal med funktionsnedsättning

Vi är ett rekryteringsföretag där våra kandidater är människor med till exempel funktionsnedsättning, av utländsk härkomst, med bristande utbildning och erfarenhet, men som har enorma förmågor, unika egenskaper och en stark arbetsvilja.

Våra medarbetare har rätt till sin plats på arbetsmarknaden det bevisar de varje dag genom att vara engagerade, pålitliga, kompetenta och förutom det så tillför de nya perspektiv på arbetsplatsen de verkar på. Därför är en del av vår mission att fler ska se möjligheterna med att tänka annorlunda när man ska rekrytera och uppleva det våra kunder gör att ingen behöver ”göra plats” för våra medarbetare, det klarar de bra själva!

Med detta som bakgrund har Matchedins VD, Stefan Tengman blivit inbjudan att berätta mer om hur vi arbetar i ett webbinar-avsnitt hos Arbetsförmedlingen som heter ”Våga anställa personal med funktionsnedsättning”.

Livesändning från Arbetsförmedlingens webbinar

Stefan som är en van föreläsare om hur företag kan få upp ögonen för mångfald och hur riktig samhälls- och affärsnytta kan skapas genom social hållbarhet gästar Arbetsförmedlingens webbinar som du kan ta del av nedan.

”Det finns många kompetenta personer i Sverige idag som inte får chansen till att visa vad de går för eftersom de har en funktionsnedsättning. I det här webbinariet gästas vi av Stefan Tengman VD på  Matchedin som ser kompetensen före eventuella hinder. De kommer att berätta om deras erfarenhet och ge tips på hur du också kan lyckas. Klicka här för intervjun.” 

Varför du ska anställa personal med funktionsnedsättning

  • Blandade grupper blir mer kreativa och innovativa. Nya perspektiv gör att det blir möjligt att utveckla
    bättre varor, tjänster och service.
  • Att ha medarbetare med olika bakgrund ger mer kunskap och perspektiv att förstå kunderna och deras
    behov bättre. Vilket i sin tur ökar lönsamheten.
  • Mångfald ökar företagets trovärdighet inför både kunderna och omvärlden i stort.
  • När personer med olika bakgrund möts på arbetsplatsen blir den mer tolerant och mer öppen som helhet.
    Öppna sinnen både tänker större och jobbar bättre ihop.

Om du vill anställa

Om ert företag är intresserade av att anställa personer med funktionsnedsättning kan man antingen kontakta Arbetsförmedlingen för att få mer information och kontakt med potentiella kandidater eller samarbeta med oss och då hjälper vi till att hitta en lösning som passar just era behov. Det kan vara
att ni hittar någon att anställa ur vår målgrupp eller om ni hellre vill så kan ni köpa en helhetslösning av oss.

Vad ni än väljer ser vi till att hitta rätt kandidat åt er, levererar ett kostnadseffektivt alternativ och tar fullt ansvar för att det fungerar.

www.matchedin.se

Meny