Fler och fler ser fördelarna med att samarbeta med Matchedin och våra medarbetare imponerar på de arbetsplatser. Därför växer våra kunders förtroende och nya tillkommer. Det känns fantastiskt, men för att bibehålla den höga kundnöjdheten behövs det fler som gör skillnad. Redan vid årsskiftet började därför jakten på vår nästa konsultchef Veronica Andersson. Läs nedan om varför vi valde henne och hon oss!

Hög kundnärvaro

Vi lägger den mesta av vår tid ute hos våra kunder. Att arbeta nära våra medarbetare är en tydlig framgångsfaktor. För att bibehålla och öka närvaron i takt med att Matchedin växer behöver vi därför hela tiden förstärka organisationen. Det lyckades vi framgångsrikt med när vi rekryterade Veronica Andersson som konsultchef. En fantastisk rekrytering, Veronica är en av Sveriges bästa i denna roll och hennes värderingar passar perfekt in hos Matchedin i vårt arbete att förändra arbetsmarknaden för de som lämnas utanför.

De rätta värderingarna

Vi är extra glada att ha Veronica med oss. Hon har med sig massor utav erfarenhet och spetskunskaper från sin tidigare anställning som coachande konsultchef och lärare. Det viktigaste av allt är att hon delar Matchedins värderingar, att möta människor där de är, se deras styrkor och hitta möjligheter till utveckling, och faktiskt i många lägen ge hopp. Läs mer nedan om hennes tankar kring varför det blev Matchedin och hur Veronica ser på framtiden i sitt arbete:

Välkommen Veronica, beskriv din roll?

Tack så mycket, även om det känns som jag varit med från starten.

Min roll som konsultchef är väldigt bred och ibland svår att beskriva, men det är också det som gör det så roligt. I första hand är jag ansvarig för ett antal av Matchedins medarbetare. I det ansvaret ingår förstås en hel del traditionellt konsultchefsarbete som rekrytering, matchning och kundnärvaro. Men eftersom vi arbetar med människor som kommer från helt olika platser i livet och med olika förutsättningar, unga och äldre, blir dagarna aldrig sig lika. Vi arbetar så nära våra medarbetare och kunder vilket skapar en stor tillit mellan oss som öppnar upp för att vi kan hjälpa till på flera plan i livet. Det är ofta en förutsättning för att vi ska lyckas med helheten. Många av de samtal jag har, oavsett om det är med en kund eller medarbetare, kräver mycket av mig som person och jag måste använda alla mina kompetenser. Jag brukar säga att vi fungerar som en extern HR-funktion, fast på steroider, vilket innebär att allt från avtals- till ledarskapsfrågor och personliga utmaningar hamnar på mitt bord. Det är väldigt stimulerande för mig personligen!

På vilket sätt är det stimulerande?

Arbetet är väldigt fritt men ställer också höga krav på mig som konsultchef. Jag får dagligen använda alla mina kompetenser och lära mig nya med jämna mellanrum. Som exempel så utbildar jag en av mina medarbetare i svenska, vilket är kul med tanke på att jag är utbildad svensklärare. Men det som framförallt driver mig är att det vi gör faktiskt gör en enorm skillnad på enskilda människors liv. Jag kommer ursprungligen från läraryrket och i det arbetet får man följa människor över en längre period och på sätt påverka med sina värderingar. Men i vårt arbete går allt så mycket fortare vilket man ibland glömmer bort. Att få följa hur en människa går från en lång period med utanförskap till att växa och börja leva ett självständigt liv efter bara ett par månader med ett nytt jobb är en ynnest. Hos nästan varje medarbetare finns en framgångssaga som på många sätt är värd att berättas. Det vi också har förmånen att få uppleva är att det får efterföljande effekter som är otroliga i sig. Sen har jag också fantastiska kollegor som likt jag själv brinner för samma sak, men som också har humor vilket gör det lätt att gå till jobbet varje dag.

Vad hoppas du på för framtiden?

Som jag sa tidigare så är det otroligt hur vi får följa enskilda individers framgångar på kort sikt. Det vore underbart om det vi gör kan påverka på ett större plan i framtiden. Klyftorna växer i Sverige, det är uppenbart för oss som rör oss i alla skikt. Företag behöver hjälp med att se potentialen hos människor och inte hindren, vi samarbetar med några stora och mindre företag som har ledare som tänker nytt och annorlunda vilket kommer att krävas om vi ska förändra arbetsmarknaden, där hoppas jag att vi kan fortsätta att bidra. Det är min långsiktiga förhoppning i alla fall.

Matchedin Whitepaper

Meny