Hösten är här och året hittills har inte varit lätt för någon. Vi hoppas ni har fått vara friska och att ni är vid gott mod.

En tung vår för oss alla

För oss på Matchedin har våren handlat om att försöka hjälpa våra medarbetare och kunder i sina utmaningar med att vara permitterad, neddragning i verksamheter och försämrade resurser.

Som för de flesta så har vi på Matchedin haft det tufft under pandemins framfart. Och visst har vi blivit av med både uppdrag och kunder, 50-60 procent av verksamheten. Vår inställning har varit att som vanligt göra det som är bäst för våra medarbetare och kunder. Därför bestämde vi tidigt i våras att ingen av våra medarbetare, som alla tagit sig ifrån en lång arbetslöshet, ska behöva varslas eller sägas upp.

Att vara värderingsstyrt

Vi lever efter våra värderingar och har därför använt alla medel vi haft för att låta våra medarbetare behålla sin anställning och inkomst. När vi startade Matchedin var vår grundläggande inställning att människan går före vinst och expansion. Det har varit ett framgångsrikt koncept och både människor och Matchedin har vuxit och blivit starkare. Nu använder vi våra vinster för att hålla människor i anställning.

Alla våra 50 anställda är med hjälp av korttidspermitteringar fortfarande anställda trots att nästan hälften saknar uppdrag. Detta gör oss stolta och ger oss kraft att fortsätta vår resa mot en förändrad arbetsmarknad, som vi tog för nu snart fyra år sedan. Och kraft och övertygelse behövs nu i vårt samhälle för att vi ska kunna bygga upp det som en gång var.

På så sätt har vi även kunnat vara beredda när våra kunders behov snabbt förändras och man behövt personal på plats igen.

En ljusare höst

För vår del finns det ljusglimtar som lovar om förbättring. Vi för till exempel samtal med alla våra fantastiska kunder om att återuppta de uppdrag vi hade för bara några månader sedan, vissa har redan anlitat oss igen. Under sommaren hade vi också flertalet medarbetare som våra kunder tog över som anställda. Det är ett kvitto på att våra medarbetare tillför värden på deras arbetsplatser.

Det har också tillkommit uppdrag som gör att vi bidrar direkt till att bromsa smittspridningen av Covid-19. Genom vår logistikhantering av FrostPharmas produkt Oxiskin ger vi möjlighet till fler att ha god handhygien och ytdesinfektionerna på ett miljövänligt och effektivt sätt.

Nya möjligheter

Vi har fått mycket fler förfrågningar kring lokalvård än tidigare vilket resulterat i att ett vi inom kort utökar vårt erbjudande med en helhetslösning för både kontor, hotellverksamheter och offentliga miljöer. Mer information kommer under hösten men vill ert företag se över era avtal så ta kontakt med oss för en genomgång.

Det finns alltså ljus i tunneln men kortsiktigt är det fortfarande svårt, för oss, för vissa av er, men framför allt för personer som redan stod långt bort från arbetsmarknaden för 6 månader sen. De har hamnat längre bak i kön.

Boka ett möte

Behöver ni personal nu när det förhoppningsvis vänder, och samtidigt känner att ett företag som står för social hållbarhet och kvalité är rätt väg att gå, så boka gärna ett möte med oss för att höra hur enkelt det kan vara när hjärtat får vara med.

Boka ett möte med oss här!

Meny